Een instructiefilm laten maken 2019-02-19T20:56:56+02:00

Instructievideo nodig in Brabant?

Het oudste middel om producten uit te leggen en om uit te kunnen leren zijn boeken of gebruikshandleidingen, maar hoe handig is het als je een uitleg krijgt en gelijk beeld krijgt te zien? CV-Productions bied daarom instructievideo’s aan. Niet ter vervangen van maar als een extra optie om een groter publiek te trekken.

Deze video’s kunnen prima werken voor mensen die van nature moeite hebben met teksten lezen of de concentratie voor het lezen te behouden. Instructievideo’s zijn niet alleen voor klanten bedoelt. Het kan ook om je werknemers bij te leren zodat ze door kunnen ontwikkelen binnen je bedrijf.

Product-instructievideo in Brabant:

Product-instructievideo’s lijken op demonstratievideo’s. Verschil is dat de demonstratie vooral laat zien wat je met het product kan. Product-instructievideo laat van begin tot eind zien. Dus ook op het einde kan je kleine demonstraties laten zien waardoor één geheel video hebt en niet nog één apart.
Het is een handige tool om klanten uit te leggen voor het gebruik van jouw product.

Sommige klanten zijn lezers dus gebruikershandleidingen worden gebruikt zeker nog gebruikt. Andere hebben een visuele ondersteuning nodig of houden niet van lezen en daar is dan deze video voor bedoelt.

Op deze manier kan je je klanten helpen met de meest voorkomende problemen en vragen omtrent jouw product. Zo laat je zien dat vrijwel (bijna) iedereen in staat is om je product gereed te kunnen maken en te kunnen gebruiken.

Instructievideo voor personeel in Brabant:

Trainingen hoeven niet ver te zijn. Hoe handig en leuk is het als iemand van je bedrijf laat zien hoe het eraan toe gaat en hoe alles werkt? Dankzij instructievideo’s kan je makkelijk laten zien aan nieuwe werknemers wat je allemaal moet doen bijvoorbeeld bij het openen van het bedrijf of klaar zetten etc. Deze manier is voor iedereen een hele makkelijke manier om te leren wat er bij komt kijken en kan ook een leermethode om iemand verder te kunnen laten ontwikkelen in je bedrijf.  

Een instructievideo kan voor veel worden gebruiken. Een aanrader bij instructievideo is een goede voice-over. Geen zorgen soms heb je een onverwacht talent in je bedrijf die ideaal is voor de video. Mocht dit niet het geval zijn heb ik nog voor je professionele voice-over insprekers mannen en vrouwen.

Het proces:

Tijdens het maken van de video’s kom je soms ook dingen tegen komen die anders moeten of waar je niet bij stil hebt gestaan. Je leert tijdens het filmen steeds meer over je eigen bedrijf/organisatie en je ziet van heel dichtbij hoe het op de werkvloer eraan toe gaat.
Volgorde is cruciaal en moet ook goed gedaan worden. Voorbereiding is heel belangrijk. Zorg dat de volgorde goed gecontroleerd word door de mensen op de werkvloer of de makers van het product. Hoe meer er is voorbereid des te sneller het filmen en de montage gaan.

Voor meer informatie of vragen naar de mogelijkheden neem gerust contact met mij op. Tijdens een koffie/thee afspraak beantwoord ik al je vragen en de mogelijkheden als je geïnteresseerd erin bent. Bovenin mijn site vind je linkjes van mijn online platvormen.

Neem contact op